الكميه تكفى : 6 أشخاص
وقت التحضير: 60 دقيقة
وقت الطهي: 30 دقيقة
المقادير:
كيكه اسفنجيه على شكل قلب
شربات حلوى خفيف
8 صفار بيض
600جرام فريش كريم مضروب
بالمضرب الكهربائى
300جم شيكولاته
دارك سايحه
150جم سكر
ربع ع كوب ماء
معلقه كبيره جيلاتين
ربع كوب ماء دافىء
شوكليت ميروار
كوب عسل جلوكوز
كوب سكر
كوب فريش كريم
معلقه كبيره جيلاتين
نصف كوب كاكاو
ربع كوب ماء دافىء
التحضير:
لعمل الموس شيكولاه
نضع الاصفر بيض فى العجانه مع الضرب
المستمر لمده عشر دقائق
اعملى كرامل بيضه 150جم سكر وربع
كوب ماء الى ان تصل حرارتهم الى
116درجه او بالنظر كرامل ابيض فاتح
ثم ضعى الكرامل وهو ساخن على البيض
المخفوق مع الخفق المستمر
ضعى الماء فوق الجيلاتينه وضعيهم على النار
مع التقليب حتى تسيح الجيلاتينه
ضعى الجيلاتينه فوق الخليط السابق واتركيه
مع الخفق المستمر وبعد مايبرد الموس
نضع الشيكولاته السايحه وسخنه
ونقلب الموس شيكولا
شيكوليت ميروار
نضع عسل الجلوكوزعلى النار ثم
نضع معه كوب سكر ونقلب
الى ان يتجانسوا ويسيحوا
نضع كوب فريش كريم على النار
وبعد الغليان نضعه فوق المقار السابق
من العسل والسكر
نضع ربع كوب ماء دافىء على الجيلاتينه
ونضعهم على النار يسيحوا وننزلهم على
المقار السابق مع التقليب المستمر وبعد غلوه
واحده ننزلهم من النار ونصفيهمونضعهم
جانبا ليهداوا
وبالهناء والشفاء
ملوحظه عند تغطيه التورته بالشيكولاه
ميرواه نختبره على الشفايف
لظبط درجه الحراره
لانترك الميرواه على النار كثير بعد
وضع الجيلاتينه لكى لايفقد اللمعه